Referat

B.93 – OB
OB — B.93

Fuld tid

0-1 Jakob Bonde (14'); 0-2 Max Fenger (21'); 0-3 Leroy Owusu (23'); 1-3 Sebastian Clemmensen (56')
1-3
3-1
OB vandt fortjent i en forrygende kulisse

Sikke kamp i en helt forrygende kulisse på Østers-bro Stadion denne fredag aften med en tætpakket program med koncerter, 493 meter løb og fortryllende stemning.

3.993

Fredag aften bragede de to venskabsklubber B.93 og OB sammen i en turneringskamp for første gang i 39 år. I en pragtfuld kulisse med 3.993 feststemte tilskuere på et stopfyldt Østerbro Stadion lagde de til lejligheden sortklædte fynboer bedst ud.

En særdeles veloplagt Michael Falkesgaard i 93-målet måtte et par gange i kampens indledning levere fine parader på nærgående OB-forsøg. Men efter tolv minutter var han prisgivet, da Jakob Bonde headede et hjørnespark fra højre over i det lange hjørne.

93erne spillede egentlig ganske pænt frem ad banen, men kunne simpelt hen ikke følge med, når Superliga-nedrykkerne rullede angreb på angreb ud i et fejende flot tempo. Efter 19 minutter fordoblede odenseanerne føringen, da Max Fenger tæt under mål headede et indlæg fra venstre i kassen.

Og blot tre minutter senere dundrede den fremskudte højre back Owusu en flad aflevering fra venstre i nettet fra kanten af feltet. Puha, 0-3! Og vi var kun halvvejs i første halvleg. Det kunne godt udvikle sig til en gevaldig øretæve.

B.93 kom dog lidt bedre med i resten af halvlegen og havde et par halve chancer for en reducering, men 0-3 stod sig til pausen, og dét kunne der ikke indvendes noget imod.

B.93'ERNE KOM GODT MED IGEN I 2. HALVLEG

Anden halvleg begyndte ”de stribede” med et tungt pres mod 93-målet, men Falkesgaard og et hårdt kæmpende forsvar holdt gæsterne fra yderligere scoring.

Og så – på vores første angreb i anden halvleg – fik B.93 minsandten reduceret. Osman Addo slap fri i feltets venstre side. Hans forsøg på en afslutning havnede i fødderne på Sebastian Clemmensen, der få meter fra stregen enkelt kunne prikke kuglen i nettaget til 1-3.

Målet blev startskuddet til den bedste periode i kampen for 93erne. Mikkel Mouritz og Nicolaj Thomsen måtte se et par gode forsøg pareret af Myhra i OB-målet. I tilgift fik Thomsen annulleret en hovedstødsscoring for frispark mod målmanden.

Efter ti minutters 93-offensiv fik Søren Kroghs tropper dog genvundet kontrollen over kampen. I slutfasen tilspillede de sig store muligheder til både 4- og 5-1, men med hjælp fra en 93-venlig stolpe fik den meget velspillende Falkesgaard afværget forsøgene.

93'erne skal dog roses for at blive med at klø på imod overmagten. I kampens sidste minutter fik vi faktisk skabt et kortvarigt pres mod gæsterne, uden at gæsternes sejr dog for alvor kom i fare.

Det sluttede således med en fortjent udesejr til vores venskabsklub. Men efter denne vidunderlige aften på et Østerbro Stadion stuvende fyldt med glade mennesker kan samtlige 4.338 tilskuere plus de mange frivillige med fuld ret også føle sig som vindere ud i disciplinen stemning og fest. Tusind tak for en pragtfuld aften!

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

- Først og fremmest er jeg virkelig stolt over at vi kan skabe sådan en kulisse her. Det er jo helt forrygende. Vi er vel omkring 4.000 tilskuere. Jeg ved godt der er mange fra Odense, men der er så dobbelt så mange fra København.

- En helt fantastisk kulisse, som vi kan være sindssygt stolte over som klub, at vi kan skabe.

- Kampen … ja. Der er ingen tvivl om, at OB er langt bedre end os over 90 minutter. Jeg synes vi har 15-20 minutter, hvor de scorer deres tre mål i 1. halvleg, hvor vi halter meget efter.

- Derefter kommer vi egentlig okay ind i kampen og spiller vores eget spil. I pausen snakker vi om at vi skal holde ved og turde at spille vores spil og tage den som om den står fra 0-0, også selvom der oppe i hovederne står 3-0 til OB.

- Jeg synes vi i 2. halvleg får bevist, at vi kan skabe en fodboldkamp med dem og en fuldstændig lige kamp. Vi vinder 2. halvleg 1-0. Det kan vi bruge til moralen, og vi fik skabt lidt spænding i 2. halvleg.

- Sikke en opbakning fra lægterne. Det var outstanding. Tak til B.93 Fanklub og til alle frivillige og ansatte, der arbejder hårdt bag kulisserne for at få det hele til at spille. Det var magisk.

B.93 PÅ SOCIALE MEDIER

Følg klubben på X og Instagram, hvor du kan få live opdateringer fra kampene. På Facebook og Linkedin kommer du også tæt på klubben.

Husk at abonnere på B.93's YouTube kanal, så får du notifikationer når der er nye B.93 TV-videoer.

Vi havde et rekordstort SoMe Team på plads til kampen, og du kan finde et hav af fede B.93 TV behind-the-scenes klip på YouTube kanalen.

I flæng nævner vi pre-match interview med Kim Engstrøm, pause interview med assistenttræner Kasper Lorentzen, post-match interview, hele indløbet til kampen under tonerne til den legendariske George Duke's "Reach out" kendt fra de go'e gamle Sportslørdag-dage, østers og champagne til de første tilskuere på Østers-bro Stadion, den geniale pause event med 493 meter ladcykel løb i samarbejde med Butchers & Bicycles, fanstemning på en tætpakket tribune, skønsang fra lægterne, Nicolaj Thomsen der får gode spørgsmål fra bolddrengene, tifo på Terrassen og et eksempel på et af B.93's gode angreb i 2. halvleg.

Og så vil vi også anbefale denne sekvens fra vores interne Veo Live optagelser, hvor du kan se hele opspillet med 28 pasninger frem til Sebastian Clemmensens 1-3 reducering.

Find selv mange flere fra denne historiske aften på Østers-bro Stadion.