Fuld tid

-
-
Nederlag til de danske mestre

Til trods for en drømmekasse af Sara Grønhøj midtvejs i 2. halvleg, sejrede farumgenserne fredag aften på Østerbro Stadion.

Resultat: -
Spillested:
Dato:
Tilskuertal:

På en råkold efterårsaften dannede Østerbro Stadion fredag rammerne om en smuk kulisse, hvor hele 546 tilskuere skabte en glimrende stemning på lægterne - det var ovenikøbet ny tilskuerrekord.

Inde på banen gjaldt det opgøret mellem oprykkerne, B.93, og de forsvarende double-vindere, FC Nordsjælland. Hjemmeholdet var derfor, ikke overraskende, noget undertippede i forhold til at tage noget med hjem fra opgøret.

KYNISKE NORDSJÆLLAND SCOREDE PÅ DERES CHANCER

FC Nordsjælland satte sig hurtigt på boldbesiddelsen og kørte bolden rundt i egne rækker, men det stoppede slet ikke 93’erne, der spillede klogt og afventende. Det førte en kæmpe chance med sig tidligt i kampen, hvor man højt oppe på Nordsjællands halvdel opsnappede bolden og hurtigt kombinerede sig frem i banen, hvor Frederikke Benfeldt sidst blev sendt af sted ude på højrefløjen.

Benfeldt bevarede overblikket og styrede et fladt indlæg ind mod en fremadstormende Thea Rhode i midten af feltet. Momentet inden afslutningen kom FCN’s Emilie Byrnak dog i vejen og afværgede til hjørnespark.

Det efterfølgende hjørnespark tog Mille Bech sig af, og igen blev det ganske farligt for gæsterne, for Bechs indadskruede indlæg var lige ved at snyde samtlige med- og modspillere, da den susede over hovederne på alle i feltet med retning mod mål, men bolden tog dykket lidt for sent, og det endte i stedet med en overligger ud af banen.

En meget livlig start på fredagens opgør, hvor nordsjællænderne også var truende i modsatte ende.

Som halvlegen skred frem gled noget af tempoet ud af kampen, mens de teknisk dygtige FCN-spillere spillede bolden rundt med B.93’erne liggende på lur efter omstillingsmuligheder.

Desværre for hjemmeholdet gik det pludseligt lidt for stærkt, og efter 20 minutters spil, kunne Alma Aagaard først bringe farumgenserne i front med en enkelt, og blot fem minutter senere gjorde Aagaard det også til 0-2. En kold spand vand i hovedet til B.93, der ellers havde været ganske fint med i første halvdel af halvlegen.

Attituden ændrede sig til gengæld slet ikke, og med lidt under ti minutter tilbage af halvlegen, var det i første omgang Sandra Olabi ved bagerste opstander, der akkurat headede forbi efter et hjørnespark.

Generelt var truslen fra hjørnespark og dødbolde et af 93’ernes farligste våben i opgøret, hvor Mille Bechs fortræffelige sparketeknik gentagende gange udgjorde store problemer for nordsjællænderne.

Men det var ikke kun fra dødbolde, vi skabte chancer. Kort efter Olabis missede hovedstødsforsøg, fik et højt pressende B.93-hold fremtvunget en fejlaflevering ved kanten af feltet, som Sofia Hvidbak tog til sig og sendte en afslutning mod mål, men keeper Amanda Brunholt fik handskerne på.

Mere fik vi ikke i første en ellers god og underholdende første halvleg, hvor der med lidt mere kynisme kunne have været pyntet på pausestillingen.

DRØMMEKASSE AF GRØNHØJ PYNTEDE PÅ RESULTATET

B.93’erne kom ud til anden halvleg med en god angrebsiver, hvor der igen blev sendt trusler fra hjørnesparkene, men der manglede fortsat de sidste få marginaler.

Et højt pres fik dog i perioder gjort den nordsjællandske defensiv usikker, og endnu en fremtvunget fejlaflevering endte i fødderne på Frederikke Benfeldt, der resolut sendte endnu et indlæg ind mod Thea Rhode i feltet, der fik panden på bolden, men igen strøg den forbi FCN-målet.

I modsatte ende gik det kort efter igen stærkt, hvor en helt fri Emilía Ásgeirsdóttir kunne straffe en kortvarig blunder i hjemmeholdets defensiv og øge til 0-3.

De angrebsivrige 93’ere fortsatte ufortrødent med skud fra distancen, samtidig med at anfører Signe Munk i buret også gjorde sit for at holde FC Nordsjælland fra yderligere scoringer med flere flotte indgreb og redninger.

Efter lidt over en times spil, var det endnu engang få centimeter fra, at vi fik reduceringen på Østerbro Stadion. Denne gang brød Filippa Høgild Nordsjællands opspil højt på banen, hvorefter hun ramte Mille Bech med en lang aflevering i modsatte side af banen.

Bech sendte hurtigt bolden videre i overlap til Sofie Thrige, der med et præcist indlæg fandt Thea Rhode, som igen vandt hovedstødsduellen, men igen var det et hovedstødsforsøg, der sneg sig akkurat forbi den ene opstander til stor ærgrelse.

Det kunne simpelthen ikke fortsætte for B.93 med få marginaler imod sig og stolpe ud. Så da vi gik ind i det sidste kvarter af kampen, var det Sara Grønhøj som tog sagerne i egen hånd.

Efter at have modtaget kuglen fra Benfeldt huggede Grønhøj til den fra omkring 30 meters afstand til Nordsjælland-målet, og minsandten om den ikke strøg direkte i netmaskerne til reducering - sikke et mål af den dygtige midtstopper, hvilket også var til stor begejstring for de fremmødte på Østerbro Stadion.

Grønhøjs drømmekassede markerede samtidig første scoring i Gjensidige Kvindeligaen på hjemmebane i indeværende sæson, og vi kan forhåbentligt se frem til endnu flere i de kommende kampe.

Opgøret var dog ikke slut, og selvom 93’erne jagtede en reducering yderligere, var det i modsatte ende,de kyniske FCN-spillere som lukkede og slukkede med en scoring af Flora Højer få minutter inden slutfløjtet.

Det endte dermed med et nederlag på 1-4, hvor B.93 ellers havde mange gode ting at tage med sig fra et lærerigt opgør mod en stærk modstander.

NÆSTE KAMP

Næste gang B.93 skal i kamp igen I Gjensidige Kvindeligaen, går turen til Fyn, nærmere bestemtNature Energy Park, hvor vores medoprykkere, OB Q, tager imod os lørdag 21. september kl. 15.00. Men inden da venter Ballerup-Skovlunde Fodbold på udebane på tirsdag 17. september i 2. runde af Gjensidige Kvindepokalen.

Cheftræner Peer Lisdorf udtaler

- Jeg hader at tabe, så det er mega irriterende og surt lige nu.

- 1-4 lyder så voldsomt. Hvis folk kigger udefra, vil de nok sige det var forventet, men jeg synes faktisk, at vi spiller lige op med dem i flere facetter af spillet.

- Vi kommer frem til rigtig mange muligheder og mangler bare at sparke den i kassen. FCN scorer på deres få chancer, og det er bare forskellen på et top- og et bundhold.

- Vi er rigtig godt med i kampen hele vejen. Som jeg lige har sagt til pigerne i omklædningsrummet: Så længe vi fortsætter udviklingen, så kan vi sagtens være med i landets bedste række.

- Vi mangler bare at få hul på bylden med flere scoringer. Når vi får det, så skal vi nok vinde nogle fodboldkampe. Der er mange gode elementer at tage med fra kampen.

- Tusind tak for den flotte støtte fra de mange tilskuere i aften. Det var helt forrygende.

B.93 PÅ SOCIALE MEDIER

Følg klubben på X og Instagram, hvor du kan få live opdateringer fra kampene. På Facebook og Linkedin kommer du også tæt på klubben.

Husk at abonnere på B.93's YouTube kanal, så får du notifikationer når der er nye B.93 TV-videoer.

Du kan allerede nu se pre- og post-match interview med cheftræner Peer Lisdorf, spillerindløb eller nyde stemningen på Terrassen.