Referat

B.93 – Esbjerg fB
Esbjerg fB — B.93

Fuld tid

1-0 Tim Freriks (1'); 2-0 Mikail Maden (14'); 3-0 Tim Freriks (49'); 3-1 Andreas Bredahl (55'); 4-1 Tim Freriks (61'); 4-2 Ole Jakobsen (68'); 4-3 Nicolaj Thomsen (90+3')
3-4
4-3
Målrig affære i det vestjyske

Kampen endte 4-3 til Esbjerg fB. Glædeligt med scoringer på ny til to af de senest ankomne til truppen.

3.237

Søndag eftermiddag skulle B.93 forsøge at følge op på den fornemme præstation i Hobro før landsholdspausen. Dette skulle ske på udebane imod de formstærke Esbjerggensere. Før kampen havde Esbjerg vundet fire kampe og jagtede fem på stribe.

Det var da også Esbjerg FB, der kom bedst fra start. Kampen var knap nok et minut gammel, da sommerindkøbet Tim Freriks bragte hjemmeholdet foran 1-0.

13 minutter senere var den gal igen. Den norske midtbanespiller Mikail Maden sparkede den stensikkert ind bag en prisgivet Michael Falkesgaard i målet efter en fornem stikning fra Andreas Lausen, og så var stillingen 2-0 og drengene fra Østerbro blæst godt omkuld i det vestjyske.

Resten af 1. halvleg fik B.93 arbejdet sig stille og roligt ind i kampen og der opstod også en fin mulighed efter 18 minutters spil, hvor finulige Osman Addo satte en forsvarsspiller og fik lagt den på tværs til Emeka Nnamani i feltet, men bolden blev desværre clearet af Esbjerg-forsvareren i sidste øjeblik.

STÆRKT COME-BACK I ANDEN HALVLEG

2. halvleg skulle vise sig at starte ligeså forfærdeligt som den første. Fire minutter var der spillet før Mikkel Wohlgemuth desværre fik armen på bolden i eget felt og så var der dømt straffe til Esbjerg. Dette straffe omsatte Tim Freriks på sikker vis og så var stillingen 3-0.

3-0-føringen holdt i små seks minutter, og så lykkes det også B.93 at komme på måltavlen.

Forsvarsgeneral Jacob Egeris gled i forsøget på et diagonalskift, men det endte med at blive en fremragende aflevering alligevel, og så kunne indskiftede Andreas Bredahl komme først på et godt indlæg fra Nicklas Mouritsen og heade bolden ind bag Daniel Gadegaard i EfB-målet.

Troen på et comeback blev dog hurtigt punkteret af hjemmeholdet. Efter en times spil var den brandvarme hollænder igen på spil, da han kom først på en ripost i B.93 feltet og så kunne han heade bolden i mål til 4-1 og notere sig for et hattrick.

Minuttet efter blev den hjemvendte søn Jores Okore skiftet ind til sin debut. Om det var grunden til, at B.93 begyndte at vise tænder, skal ikke kunne siges, men drengene fra Østerbro nægtede at give op.

Med 20 minutter tilbage af kampen forsøgede indskiftede Ole Jakobsen sig med et drøn af et langskud på en løs bold uden for feltet, og så var stillingen 4-2.

Det lignede længe, at det ville blive opgørets sidste scoring, men dybt inde i overtiden dukkede Nicolaj Thomsen op på et hjørnespark, hvor han stangede bolden flot ind i netmaskerne til 3-4.

Således nåede der i et par minutter for alvor at være spænding på Blue Water Arena i Esbjerg, men trods et tungt pres fra B.93 holdt EfB stand og snuppede de tre point.

NÆSTE KAMP

På lørdag 21. september kl. 13.00 møder vi AC Horsens på Østerbro Stadion i 10. runde af Nordic Bet Ligaen. Køb din billet nu og tag vennerne med.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

- Overordnet set er vi selvfølgelig ærgerlige over at tabe 4-3. Kampen blev reelt set afgjort, da vi var nede 2-0 i første halvleg og kommer bagud 3-0 tre minutter inde i anden halvleg på et straffe.

- Efter vi kom bagud 3-0, synes jeg egentlig, at vi leverer en rigtig fin kamp og præstation, og gav alt hvad vi overhovedet kunne i anden halvleg for at komme tilbage, og vi var også ved at komme tilbage med reduceringen til 3-4 kort før tid.

- Alt i alt er jeg ærgerlig over de første 45 minutter, som blev afgørende for at vi ikke vandt.

- Men stor ros til spillerne for at komme tilbage og ikke give op i løbet af anden halvleg, og gør det til en spændende og seværdig fodboldkamp. Vi gav det et skud for at få point med derfra, men desværre manglede der lige det sidste.

- Vi kunne give debut til Jores Okore, som fik den sidste halve time. Det så fint ud og det er vi glade for, da det giver os en ekstra mulighed i den trup vi har.

- Jeg er også glad for at se to af vores nye i truppen, Ole Jakobsen og Andreas Bredahl, begge fik scoret igen ovenpå pokalkampen i onsdags. Det er meget glædeligt, at vi har flere offensive spillere, der byder sig til.

- Tusind tak til støtten til jer, der havde taget turen tværs over landet for at bakke os op på lægterne.e.

B.93 PÅ SOCIALE MEDIER

Følg klubben på X og Instagram, hvor du kan få live opdateringer fra kampene. På Facebook og Linkedin kommer du også tæt på klubben.

Husk at abonnere på B.93's YouTube kanal, så får du notifikationer når der er nye B.93 TV-videoer.