Referat

B.93 – Kolding IF
Kolding IF — B.93

Fuld tid

1-0 Julie Tenfjord (17'); 1-1 Frederikke Benfeldt Sørensen (20'); 2-1 Julie Tenfjord (25'); 2-2 Mille Bech (59')
2-2
2-2
Første point i Gjensidige Kvindeligaen efter en flot kamp

Cheftræner Peer Lisdorf var meget tilfreds med sine spilleres indsats efter kampen.

Resultat: 2-2
Spillested:
Autocentralen Park
Dato:
25/8/2024
Tilskuertal:

For anden weekend i streg havde Peer Lisdorfs tropper taget turen vestover. Denne søndag var destinationen Autocentralen Park i Kolding, hvor man skulle jage sæsonens første point i Gjensidige Kvindeligaen.

Cheftræner Lisdorf havde til søndagens opgør fundet genvalg til de samme elleve, der også var med fra start i sidste uges møde med Fortuna Hjørring.

HÆSBLÆSENDE START PÅ AUTOCENTRALEN PARK

Det forekom da også at være en fornuftig beslutning af cheftræneren, for B.93’erne kom stormende ud af starthullerne i Kolding og blot få sekunder inde i opgøret, var det ikke langt fra, at Laura Juul skulle sende gæsterne i front på rekordtid. Desværre fik Juul, der ellers havde fundet en fordelagtig position i midten af koldingensernes felt, sendt kuglen af sted i en for skarp vinkel og måtte se til, mens den akkurat strøg forbi fjerneste opstander.

Dette var blot en varsling på en første halvleg, der skulle vise sig at blive særdeles hæsblæsende og ikke mindst underholdende for tilskuerne på Autocentralen Park.

Kort efter Juuls indledende hovedstødsforsøg, spillede 93’erne sig flot igennem over venstresiden, hvor Mille Bech modtog bolden ved indgangen af feltet, og med et kort aftræk forsøgte den talentfulde 10’er sig med et skud mod nærmeste hjørne, som Sofie Grøn fik afværget i Kolding-buret.

Det var et angrebsivrigt og ærgerrigt B.93-hold, som fortsat forsøgte sig at bryde gennem det koldingensiske forsvar, men selvom det var lige ved og næsten af flere omgange, var det i modsatte ende en åben Julie Tenfjord, der bragte hjemmeholdet i front på et afrettet langskud, som strøg over Signe Munk.

Føringsmålet ændrede dog ikke på 93’ernes offensive tilgang og kun et par minutter senere brød Phiona Nabbumba et defensivt hjørnespark, hvorefter en høj og præcis aflevering endte i støvlen på Frederikke Benfeldt. Den lynhurtige fløjspiller satte turboen på og trak bolden hele vejen fra egen banehalvdel, satte nærmeste modstander, inden hun iskoldt eksekverede den kvikke omstilling til udligning. Første sæsonmål i Gjensidige Kvindeligaen for B.93 - og et meget velfortjent et af slagsen.

Desværre holdt det ikke lang tid, for fem minutter senere var der igen fare på færde efter et nyt Kolding-hjørnespark. Og igen var det Julie Tenfjord, som modtog bolden, få meter fra hvor hun satte 1-0-scoringen ind, der med en indersideafslutning bragte værterne i front for anden gang i opgøret.

Det satte lidt mere ro over en ellers hæsblæsende kamp, hvor halvlegen sluttede noget mere jævnbyrdigt målt på boldbesiddelse og chancefordeling.

VELFORTJENT UDLIGNING I OMSKIFTELIG KAMP

Efter pausen kom Østerbro-holdet ud med samme gode energi fra de første 45 minutter, hvor der for alvor skulle jages en udligning i Kolding.

B.93’erne fik langsomt sat sig på bolden og spillet, mens de forsøgte at bryde Koldings kæder gentagne gange uden det store held.

Der skulle heldigvis ikke gå længe, før den forløsende scoring og udligning kom for udeholdet. En lang clearing op i banen sendte en kvik Thea Rhode i dybden, der med et fladt indlæg ude fra det ene hjørneflag fandt Frederikke Benfeldt på kanten af feltet, der måtte kæmpe en brav kamp om at holde bolden i spil. Alt imens kom en fremadstormende Mille Bech og tog bolden til sig blandt med- og modspillere, hvorefter hun med en hurtig dribling og et træk ind i det lille felt fik sat tre Kolding-forsvarere og keeper Grøn, inden hun kynisk lobbede bolden i netmaskerne til udligning i stor jubel.

Den forløsende udligning fik taget noget af uroen ud af kampen, symbolsk nok lidt som vejret søndag eftermiddag i Kolding, der var lige så omskifteligt med kortvarige byger, solstråler og vindstød, som spillet på banen.

93’erne fik dog holdt godt på bolden og spillet sit eget spil i flere perioder af 2. halvleg, hvor det længe føltes som dem, der var tættest på yderligere scoring i kampen. Men til trods for fornyet energi på begge hold undervejs i halvlegen samt mange hårde dueller, gule kort og ligeved og næsten-chancer, fandt vi ingen vinder i det jyske søndag eftermiddag.

Det var dermed en kendsgerning ved slutfløjtet, at B.93 skulle skrive sæsonens første point på tavlen - et meget fortjent et af slagsen.

NÆSTE KAMP

Fredag 30. august er vi igen tilbage i det københavnske, når AGF gæster Østerbro Stadion i sæsonens anden hjemmekamp. Kampstart er 19.00 og du kan sikre din billet her.

Cheftræner Peer Lisdorf udtaler

- For det første er det glædeligt, at vi nu har fået point i Kvindeligaen, og at vi har fået scoret. Det var ligesom første "step".

- Det er dejligt, at vi igen kan spille lige op imod en dygtig modstander og komme tilbage efter at være bagud to gange. Det er flot af spillerne.

- Udviklingen er meget positiv. Vi spiller bedre og kommer frem til flere chancer, end vi gjorde i de to første kampe.

- De to mål som Kolding IF får virker lidt tilfældige. Det første mål er en bold, der bliver rettet af.

- Vi føler, at vi har momentum i store dele af kampen, og så ligger bolden pludselig nede i eget net. Det kunne vi godt have afværget, men det er et oprykkerholds lod og dyre lærepenge.

- Slutningen af kampen var lidt hektisk med flere store chancer til begge hold. Der handlede det for os om at krige den hjem og sikre os det ene point.

- Nu ser vi frem til en god træningsuge inden en spændende kamp mod AGF hjemme på Østerbro Stadion på fredag.